Cuțit bucătărie de bucătar KAI Shun Classic 15 cm

Cod: DM-0723
1 036 Lei 856,20 Lei fără TVA
Temporar indisponibil
Opțiuni de transport
Stocul pentru acest articol a fost epuizat…

Cuțit de bucătar KAI Shun Classic, din oțel de damasc, cu mâner din lemn pakka negru, lungimea lamei de 15 cm.

Informaţii detaliate

Livrare din propriul depozit
Livrare din propriul depozit
Produsele sunt livrate direct din depozitul nostru.
Livrare rapidă
Livrare rapidă
Livrare la adresă în maxim 5 zile lucrătoare.
Reducere până la 10%
Reducere până la 10%
Pentru clienții noi înregistrați, 2% reducere după înregistrare.
Toate produsele sunt originale
Toate produsele sunt originale
Cumpărăm direct de la producător sau de la distribuitorii autorizați.

Descriere detaliată a produsului

Cuțitul japonez de bucătar KAI din seria KAI Shun Classic, cu o lungime a lamei de 15 cm, este o combinație între fierăria străveche a samurailor și procesele de fabricație avansate din punct de vedere tehnic. Rezultatul sunt cuțite Damasc de foarte bună calitate, realizate manual cu atenție chiar și la cele mai mici detalii și concepute pentru a păstra cea mai bună ascuțime pe termen lung. Cuțitele sunt concepute în primul rând pentru uz profesional, dar fiecare bucătar ar trebui să experimenteze tăierea cu ajutorul cuțitelor de calitate superioară.

Cuțitul de bucătar este unul dintre cele mai importante cuțite din bucătărie și face parte din echipamentul esențial al fiecărui bucătar. Ceea ce îl diferențiază de cuțitele universale este lama sa mai lată, mai lungă și vârful subțire, ceea ce face ușoară tăierea chiar și a ingredientelor mai puțin maleabile, cum ar fi nucile sau plantele ierbacee. Un cuțit de bucătar cu formă versatilă poate fi folosit pentru tăierea tuturor ingredientelor, fie că este vorba de curățarea cărnii sau de felierea legumelor.

De ce să alegeți cuțitul KAI Shun Classic:

✅KAI este unul dintre cei mai importanți producători de cuțite japoneze.
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai noi tehnologii,
✅păstrează încă o proporție ridicată de prelucrare manuală de către artizani experimentați,
✅oțel de Damasc de bună calitate (32 de straturi), miez premium VG-Max,
✅cuțit japonez autentic, extrem de ascuțit.

Lama damasc VG-Max

Lamele pentru cuțite din seria Shun Classic vă impresionează la prima vedere cu oțelul Damasc cu un model semilucios distinctiv. Standardul pentru cuțitele japoneze tradiționale este oțelul laminat, în care miezul (hagane) este protejat de laturi din oțel mai moale (jigane). Acest cuțit nu face excepție.

Hagane realizat din oțel VG-Max foarte dur este intercalat între două foi de oțel de damasc cu 32 de straturi. Miezul tăietor conferă cuțitului proprietăți excelente de tăiere și o ascuțime ridicată. Oțelul de Damasc de pe laturi conferă lamei durabilitate și un aspect elegant.

VG-Max este un oțel premium din Japonia bazat pe cunoscutul VG-10, dar care oferă mai multe îmbunătățiri. Este îmbogățit cu un conținut mai mare de crom, carbon și vanadiu, ceea ce îl face foarte dur (61 HRC) și, în comparație cu VG-10, deja de foarte bună calitate, rămâne ascuțit chiar mai mult timp și are o rezistență mai bună la coroziune.

Mâner realizat din lemn durabil pakka

Designul estetic plăcut este amplificat de mânerul negru elegant din lemn pakka. Lemnului i se adaugă o rășină de bună calitate pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, asigurând o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață.

Forma tip castan a mânerului asigură o prindere confortabilă și sigură. Bolsterul integrat, din metal are o funcție de protecție, dar crește și stabilitatea și echilibrul la feliere.

Cuțitul este complet fabricat în Japonia.

Îngrijirea cuțitelor

Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă din lemn sau plastic proiectată pentru tăiere. Nu folosiți niciodată materiale precum sticla, piatra sau granitul, care pot deteriora permanent lamele delicate ale cuțitelor. Lamele pentru cuțite nu sunt potrivite pentru tăierea oaselor, inclusiv a oaselor de pește sau a alimentelor congelate.

Curățarea: clătiți cuțitele în apă caldă înainte de prima utilizare. După fiecare utilizare, asigurați-vă că spălați corespunzător cuțitele cu un detergent ușor și uscați-le cu o cârpă moale. Pentru propria dvs. siguranță, ștergeți întotdeauna cuțitele departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu au ce căuta în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe o lungă durată, spălați întotdeauna numai manual.

Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama pentru cuțite să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea cauza deteriorări minore sau decolorarea nedorită. Cea mai bună soluție este să depozitați cuțitele în blocuri sau pe standuri magnetice pentru cuțite. Dacă intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă apărătoare pentru lame sau teci..

Îngrijirea mânerului: asigurați-vă ca mânerele din lemn să nu stea prea mult timp în apă. Puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie pe mâner pentru a da lemnului o strălucire naturală.

Ascuțirea: în timp, cuțitele vor prezenta primele semne de uzură sub forma unei ascuțimi reduse, motiv pentru care este, de asemenea, indicat să le ascuți din când în când la un profesionist. Pentru a asigura o ascuțire de durată, producătorul recomandă să folosiți numai pietre de ascuțit tradiționale sau piele pentru ascuțit. Nu vă chinuiți inutil să folosiți un masat, care este complet inutilizabil în cazul cuțitelor japoneze de bucătărie KAI din cauza gradului lor ridicat de duritate.

Cuțite japoneze KAI

Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.

Parametri suplimentari

Categorie: Cuțite de bucătar
EAN: 4901601406245
Duritatea lamei: 61 HRC
Greutate: 130 g
Lungime totală: 26,5 cm
Lungimea lamei: 15 cm
Lungimea lamei (de la - până la): 15,00 - 19,99 cm
Lungimea mânerului: 11,5 cm
Material lamă: VG-Max
Material mâner: Lemn
Țara de origine: Japonia
Tip de cuțit pentru bucătărie: Cuțit de bucătar
Tip oțel: Oțel de Damasc
Tip tăiș: Flat
Stocul pentru acest articol a fost epuizat…

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp:

Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.