Cuțit de bucătar KAI Shun White 20 cm
Cod: DM-0706W_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțitul japonez KAI din seria Shun White, cu lungimea lamei de 20 cm, este o combinație între fierăria samurailor antici și procesele de fabricație tehnologice avansate. Rezultatul este un cuțit damasc de calitate excepțională, fabricat manual cu atenție la cele mai mici detalii și conceput pentru a-și păstra ascuțimea pe termen lung. Cuțitele sunt destinate în special utilizării profesionale, dar fiecare bucătar ar trebui să experimenteze tăierea cu cuțite de calitate superioară.
Cuțitul pentru bucătărie este unul dintre cele mai importante cuțite din bucătărie și face parte din echipamentul de bază al fiecărui bucătar. Acesta se deosebește de cuțitele universale prin lama mai lată și mai lungă și vârful subțire, datorită cărora este relativ ușor să tăiați chiar și ingredientele mai puțin maleabile, precum nucile sau ierburile. Cuțitul pentru bucătărie cu formă versatilă poate fi utilizat pentru tăierea tuturor ingredientelor, fie că este vorba de curățarea cărnii sau tăierea legumelor.
De ce să alegeți cuțitul KAI Shun White:
✅KAI se numără printre cei mai buni producători de cuțite japoneze
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅păstrează în continuare o proporție mare de prelucrare manuală,
✅oțel de Damasc de calitate (32 de straturi), miez de tăiere VG MAX premium,
✅extrem de ascuțit, cuțit japonez autentic.
Lamă damasc VG-Max
Lamele cuțitelor din seria Shun White vă vor fermeca încă de la prima vedere cu oțelul de Damasc cu un model semi-lucios distinctiv. Standardul pentru cuțite japoneze tradiționale este oțelul stratificat, în care miezul tăietor (hagane) este protejat de părțile laterale din oțel mai moale (jigane). Acest cuțit nu face excepție.
Hagane din oțel VG-Max foarte dur este inserat între două plăci de oțel de Damasc cu 32 de straturi. Miezul tăietor oferă cuțitului proprietăți de tăiere excelente și o ascuțime ridicată. Oțelul de Damasc de pe părțile laterale oferă lamei rezistență și un aspect elegant. Lama este ascuțită pe ambele părți.
VG-Max este un oțel japonez premium, bazat pe renumitul VG-10, dar cu câteva îmbunătățiri. Este îmbogățit cu un conținut mai ridicat de crom, carbon și vanadiu, ceea ce îl face foarte dur (61 HRC) și, în comparație cu VG-10, care este deja de foarte bună calitate, rămâne ascuțit mai mult timp și are o rezistență mai bună la coroziune.
Mâner din lemn rezistent
Aspectul estetic al cuțitului este accentuat de mânerul fabricat din lemn de pakka. Lemnului i se adaugă o rășină de bună calitate, pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, asigurând o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață.
Forma tipică de castan a mânerului asigură o prindere confortabilă și sigură. Bolsterul metalic integrat are o funcție de protecție, dar crește și stabilitatea și echilibrul în timpul tăierii.
Cuțitul este fabricat integral în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă din lemn sau plastic. Nu folosiți niciodată materiale precum sticlă, piatră sau granit, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna numai manual.
Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice. În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, care conferă lemnului strălucirea naturală.
Ascuțire: în timp, pe cuțite apar primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandabil să ascuțiți cuțitele profesional din când în când. Pentru a asigura o ascuțire durabilă, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă obosiți inutil cu utilizarea uni masat, acestea sunt complet inutilizabile pentru cuțitele japoneze KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite de bucătar |
---|---|
EAN: | 4901601009330 |
Duritatea lamei: | 61 HRC |
Greutate: | 207 g |
Lungime totală: | 32,5 cm |
Lungimea lamei: | 20 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 20,00 - 24,99 cm |
Lungimea mânerului: | 12,5 cm |
Material lamă: | VG-Max |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Cuțit de bucătar |
Tip oțel: | Oțel de Damasc |
Tip tăiș: | Flat |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.