Cuțit Kanetsune Seki Kuro-One
Cod: KB-272_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțitul japonez de vânătoare este inspirat din stilul tradițional al cuțitului Ken-Nata. Cuțitele sunt potrivite nu numai pentru activități de vânătoare și camping, ci și pentru prepararea mâncării în timpul excursiilor în natură. Lama japoneză Kiritsuke, cu o lungimea de 15 cm, poate fi utilizată practic pentru orice. Cuțitul Kiritsuke este cunoscut pentru lamă sa japoneză ascuțită, cu tăiș ușor curbat, care permite o gamă largă de tehnici de tăiere. Vârful ascuțit poate fi utilizat și pentru tăieturi mai precise și mai complexe.
Lama japoneză clasică cu finisaj Kuro-Uchi utilizează tehnologia San-Mai, care se caracterizează printr-o structură tip sandwich a lamei realizate din oțeluri de diferite durități. Stratul intermediar este realizat dintr-un miez de Takefu Shirogami(oțel alb cu duritate mai mare), în timp ce cele două straturi exterioare sunt realizate din oțel semnificativ mai dur pentru a preveni crăparea stratului mediu. Oțelul japonez Shirogami este un oțel pur, cu granulație fină, cunoscut și sub denumirea de oțel alb. În prezent, există doar un număr foarte mic de producători care pot aprecia adevărata valoare a acestui material. Din acest motiv, cuțitele Shirogami au devenit foarte rare.
Mânerul este realizat din lemn natural de stejar cu nituri de fier.
Numele cuțitului, Kuro-One, se traduce prin „creastă de munte neagră”.
Pachetul include o teacă din piele cu capsă.
Modelul este opera renumitei companii de cuțite Echizen Takefu.
Cuțite de bucătărie Kanetsune Seki
Această companie a fost fondată în orașul japonez Seki, în anul 1964. Încă din 1930, strămoșii fondatorilor au fabricat cuțite de bucătărie pentru comerțul en-gros, datorită cărora acest oraș a primit supranumele „Orașul cuțitelor”. Kanetsune a fost un fierar ce realiza katana, care a trăit în jurul secolelor XIV-XV, iar săbiile sale erau cunoscute și în străinătate. La Kanetsune Seki, se crede că datorită celor mai noi tehnologii și tehnicilor tradiționale de producție, vor obține un rezultat care garantează calitatea, așa cum erau katanele realizate de maestrul Kanetsune.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite cu lamă fixă |
---|---|
EAN: | 4956856712726 |
Duritatea lamei: | 61-62 HRC |
Greutate: | 250 g |
Grosimea lamei: | 4 mm |
Lungime totală: | 28,5 cm |
Lungimea lamei: | 15 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 15,00 - 19,99 cm |
Lungimea mânerului: | 13,5 cm |
Material lamă: | Shirogami - White Paper Steel |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Teacă: | Piele |
Tip de cuțit: | Cu lama fixă |
Tip oțel: | Oțel carbon |
Tip tăiș: | Flat |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Această companie a fost fondată în orașul japonez Seki, în anul 1964. Încă din 1930, strămoșii fondatorilor au fabricat cuțite de bucătărie pentru comerțul en-gros, datorită cărora acest oraș a primit supranumele „Orașul cuțitelor”. Kanetsune a fost un fierar ce realiza katana, care a trăit în jurul secolelor XIV-XV, iar săbiile sale erau cunoscute și în străinătate. La Kanetsune Seki, se crede că datorită celor mai noi tehnologii și tehnicilor tradiționale de producție, vor obține un rezultat care garantează calitatea, așa cum erau katanele realizate de maestrul Kanetsune.