Cuțit bucătărie pentru decojit KAI Shun Classic 6,5 cm
Cod: DM-0715_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțitul japonez pentru bucătărie KAI, din seria Shun Classic, cu lungimea lamei de 6,5 cm, este o combinație între fierăria samurailor antici și procesele de producție tehnic avansate. Rezultatul este un cuțit damasc de bună calitate, construit manual cu atenție la cele mai mici detalii și conceput pentru a-și păstra ascuțimea cât mai mult timp. Cuțitele sunt destinate în special utilizării profesionale, dar fiecare bucătar ar trebui să încerce tăierea cu cuțite de calitate premium.
Cuțitul pentru decojit vă va fi extrem de util la curățarea și spălarea fructelor sau legumelor. Datorită lamei scurte, este un instrument foarte practic și poate fi utilizat pentru lucrări deosebit de fine și detaliate. Este deosebit de util pentru fructele cu coajă groasă, unde trebuie să îndepărtați stratul superior.
De ce să alegeți cuțitul KAI Shun Classic:
✅KAI se numără printre cei mai importanți producători japonezi de cuțite,
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅păstrează o proporție mare de prelucrare manuală,
✅oțel de Damasc de calitate (32 de straturi), miez de tăiere premium VG MAX,
✅cuțit japonez autentic, extrem de ascuțit.
Lama VG MAX din oțel Damasc
Lamele cuțitelor din seria Shun Classic vă vor fermeca încă de la prima vedere cu oțelul Damasc cu modelul său distinctiv semi-lucios. Pentru cuțitele japoneze tradiționale, standardul este oțelul stratificat, în care miezul de tăiere (hagane) este protejat de părțile laterale din oțel mai moale (jigane). Acest cuțit nu face excepție.
Hagane din oțel VG MAX foarte dur este inserat între două plăci de oțel de Damasc cu 32 de straturi. Miezul de tăiere conferă cuțitului proprietăți excelente de tăiere și o ascuțime ridicată. Oțelul de Damasc de pe părțile laterale conferă lamei rezistență și un aspect elegant. Lama are un tăiș ascuțit pe ambele părți.
VG-Max este un oțel japonez premium, bazat pe binecunoscutul VG-10, dar oferă câteva îmbunătățiri. Este îmbogățit cu un conținut mai mare de crom, carbon și vanadiu, ceea ce îl face foarte dur (61 HRC) și, în comparație cu VG-10, care este deja de foarte bună calitate, rămâne ascuțit mai mult timp și are o rezistență mai bună la coroziune.
Mâner din lemn de pakka rezistent
Designul estetic plăcut este subliniat de mânerul elegant de culoare neagră din lemn de pakka. Lemnului i s-a adăugat o rășină de înaltă calitate pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, asigurând o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață.
Forma tipică de castan a mânerului asigură o prindere confortabilă și sigură. Bolsterul metalic integrat are o funcție de protecție, dar crește și stabilitatea și echilibrul la tăiere
Cuțitul este fabricat în întregime în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă de lemn sau plastic. Nu utilizați niciodată materiale precum sticlă, piatră sau granit, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor. Lamele cuțitelor nu sunt potrivite pentru tăierea oaselor, inclusiv a oaselor de pește sau a alimentelor congelate.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este necesară în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna exclusiv manual.
Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice. În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, care conferă lemnului strălucirea naturală.
Ascuțire: în timp, cuțitele vor prezenta primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandat să le ascuțiți profesional din când în când. Pentru a asigura o ascuțire durabilă, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă obosiți inutil cu utilizarea unui masat, acestea sunt complet inutilizabile pentru cuțitele japoneze KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Cuțite japoneze KAI
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite legume |
---|---|
EAN: | 4901601589535 |
Duritatea lamei: | 61 HRC |
Greutate: | 61 g |
Lungime totală: | 17 cm |
Lungimea lamei: | 6,5 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 5,00 - 6,99 cm |
Lungimea mânerului: | 10,5 cm |
Material lamă: | VG-Max |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Cuțit legume |
Tip oțel: | Oțel de Damasc |
Tip tăiș: | Flat |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.