Masatele metalice
Masatele metalice sunt utilizate pentru întreținerea și realinierea ușoară a muchiei cuțitului și nu îndepărtează niciun material de pe lamă în timpul procesului. Utilizarea masatelor metalice poate prelungi semnificativ durata de viață a cuțitelor.
Deși masatele metalice ajută la menținerea lamei ascuțite, nu le utilizați ca substitut pentru sistemele de ascuțit (cum ar fi pietrele sau ascuțitoarele cu unghi controlat).
#ShowMore#
Când se utilizează
Masatele metalice sunt potrivite pentru cuțite cu o duritate a oțelului de până la 60 HRC, care au o tocire neglijabilă. Puteți utiliza masatele metalice în mod regulat după fiecare utilizare a cuțitului. Trageți cuțitul de bucătărie de-a lungul masatului de aproximativ 5 până la 10 ori pe fiecare parte. După această procedură, cuțitul dvs. va fi gata de utilizare.
Când NU trebuie utilizat masatul metalic
Masatele metalice sunt practic ineficiente (inutilizabile) pe cuțitele care sunt excesiv de tocite. Nu le utilizați pe cuțite cu o duritate a oțelului de 60 HRC și mai mare (cum ar fi majoritatea cuțitelor japoneze).
Listă produse
Masat cu formă rotundă, mâner din lemn și inel pentru agățare. Lungimea suprafeței pentru ascuțire 27 cm.
Masat din oțel pentru ascuțit, cu formă pătrată, pentru netezirea tăișurilor cuțitelor. Lungimea părții de ascuțit este de 25 cm.
Masat cu formă rotundă, mâner din plastic și inel pentru agățare. Lungimea suprafeței pentru ascuțire 30 cm.
