Cuțite japoneze
Cuțitele pentru bucătărie japoneze profesionale diferă semnificativ de tipurile obișnuite de cuțite europene atât în ceea ce privește forma cât și construcția. Cel mai comun tip de cuțit de bucătărie japonez este Santoku, acesta este similar cu cuțitele de bucătărie europene. Cu toate acestea, în afară de Santoku, am început deja să folosim și alte tipuri de cuțite, cum ar fi Nakiri, Gyuto, Deba, Yanagiba și alte cuțite de bucătărie japoneze. Cuțitele japoneze taie foarte bine, sunt bine ascuțite și duritate lamei este bună, însă sunt relativ fragile și trebuie folosite cu grijă.
La Kniland veți găsi cuțite pentru bucătărie moderne de tip japonez de la Samura, precum și cuțite de tip Santoku de la alți producători internaționali, cum ar fi Böker din Solingen, Germania, Opinel sau Victorinox.
Listă produse
Set de cuțite japoneze fabricate din oțel carbon SK5 cu duritate 62 HRC. Include 2 cuțite din seria Satake Yoshimitsu. Mânere din lemn de magnolie.
Set de cuțite japoneze fabricate din oțel carbon SK5 cu duritate 62 HRC. Include 6 cuțite din seria Satake Yoshimitsu. Mânere din lemn de magnolie.
Cuțit japonez Satake Yoshimitsu Deba, din oțel carbon, cu o singură teșitură, mâner din lemn, lungimea lamei 12 cm.
Cuțit japonez Usuba, din oțel carbon SK5, cu o singură teșitură, mâner din lemn de magnolie, lungimea lamei 16 cm.
Cuțit japonez Satake Yoshimitsu Yanagiba Sashimi, din oțel carbon, cu o singură teșitură, mâner din lemn, lungimea lamei 21 cm.
Cuțit japonez Satake Yoshimitsu Santoku, din oțel carbon, cu o singură teșitură, mâner din lemn, lungimea lamei 17 cm.
Cuțit japonez Satake Yoshimitsu Deba, din oțel carbon, cu o singură teșitură, mâner din lemn, lungimea lamei 15,5 cm.
