Cuțit bucătărie pentru dezosat KAI Shun Classic Gokujo 16,5 cm
Cod: DM-0743_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțitul japonez KAI Gokujo, din seria Shun Classic, cu lungimea lamei de 16,5 cm, este o combinație între fierăria samurailor antici și procesele de producție tehnic avansate. Rezultatul este o serie de cuțite Damasc de calitate excepțională, realizate manual cu atenție la cele mai mici detalii și proiectate pentru a-și păstra ascuțimea la cel mai înalt nivel pe termen lung. Cuțitele sunt destinate în special utilizării profesionale, dar fiecare bucătar ar trebui să experimenteze tăierea cu cuțite de calitate premium.
Cuțitul japonez Gokujo reprezintă o combinație între două tipuri cheie de cuțite, datorită căreia poate fi folosit în bucătăria dumneavoastră nu numai pentru dezosare, ci și pentru filetarea peștelui. Lama extrem de ascuțită și îngustă, cu tăiș curbat, ajunge chiar și în cele mai puțin maleabile părți, ceea ce vă permite să separați foarte ușor carnea de oase.
De ce să alegeți cuțitul KAI Shun Classic Gokujo:
✅KAI se numără printre cei mai buni producători de cuțite japoneze,
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅păstrează o proporție mare de prelucrare manuală,
✅oțel Damasc de calitate (32 de straturi), miez de tăiere premium VG MAX,
✅cuțit japonez autentic, extrem de ascuțit.
Lamă Damasc VG MAX
Lamele cuțitelor din seria Shun Classic vă vor fermeca încă de la prima vedere cu oțelul Damasccu un model semi-lucios distinctiv. Pentru cuțitele japoneze tradiționale, standardul este oțelul stratificat, în care miezul tăietor (hagane) este protejat de părțile laterale din oțel mai moale (jigane). Acest cuțit nu face excepție.
Hagane din oțel VG MAXfoarte dur este inserat între două plăci de oțel Damasc cu 32 de straturi. Miezul tăietor conferă cuțitului proprietăți excelente de tăiere și o ascuțime ridicată. Oțelul Damasc de pe părțile laterale conferă lamei rezistență și un aspect elegant. Lama are un tăiș ascuțit pe ambele părți.
VG-Max este un oțel japonez premium, bazat pe cunoscutul VG-10, dar cu câteva îmbunătățiri. Este îmbogățit cu un conținut mai mare de crom, carbon și vanadiu, ceea ce îl face foarte dur (61 HRC) și, comparativ cu VG-10, care este deja de foarte bună calitate, rămâne ascuțit mai mult timp și are o rezistență mai bună la coroziune.
Mâner din lemn de pakka rezistent
Designul estetic plăcut este amplificat de mânerul elegant de culoare neagră din lemn de pakka. Lemnului i se adaugă o rășină de bună calitate pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, asigurând o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață.
Forma tipică de castan a mânerului asigură o prindere confortabilă și sigură. Bolsterul metalic integrat are o funcție de protecție, dar crește și stabilitatea și echilibrul în timpul tăierii.
Cuțitul este fabricat integral în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea vă recomandăm să tăiați pe o placă de lemn sau plastic. Nu utilizați niciodată materiale precum sticlă, piatră sau granit, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor. Lamele cuțitelor nu sunt potrivite pentru tăierea oaselor, inclusiv a oaselor de pește sau a alimentelor congelate.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna numai manual.
Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice.În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, care conferă lemnului strălucirea naturală.
Ascuțire: în timp, pe cuțite apar primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandabil să ascuțiți cuțitele profesional din când în când. Pentru a asigura o ascuțire durabilă, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă obosiți inutil cu utilizarea unui masat, acestea sunt complet inutilizabile pentru cuțitele japoneze bucătărie KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Cuțite japoneze KAI
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite măcelărie |
---|---|
EAN: | 4901601451443 |
Duritatea lamei: | 61 HRC |
Greutate: | 118 g |
Lungime totală: | 28 cm |
Lungimea lamei: | 16,5 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 15,00 - 19,99 cm |
Lungimea mânerului: | 11,5 cm |
Material lamă: | VG-Max |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Cuțit dezosat |
Tip oțel: | Oțel de Damasc |
Tip tăiș: | Flat |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.