Cuțit bucătărie Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 21 cm F-1123

Cod: F-1123
963 Lei 795,87 Lei fără TVA
În stoc
Livrare la:
30.9.2025
Opțiuni de transport

Cuțit japonez pentru bucătărie de tip Yanagiba. Lungimea lamei forjate manual este de 21 cm, din oțel japonez premium Shirogami 2 (cunoscut și sub denumirea de White Paper Steel), cu o singură teșitură. Mâner în formă de D realizat din lemn de magnolie japonez, finisat cu un inel din rășină artificială. Yanagiba este un tip tradițional de cuțit japonez. Este ideal pentru tăierea precisă a felii subțiri, fiind utilizat și pentru lucrul cu peștele și pentru prepararea sushi și sashimi.

Informaţii detaliate

Livrare din propriul depozit
Livrare din propriul depozit
Produsele sunt livrate direct din depozitul nostru.
Livrare rapidă
Livrare rapidă
Livrare la adresă în maxim 5 zile lucrătoare.
Reducere până la 10%
Reducere până la 10%
Pentru clienții noi înregistrați, 2% reducere după înregistrare.
Toate produsele sunt originale
Toate produsele sunt originale
Cumpărăm direct de la producător sau de la distribuitorii autorizați.

Descriere detaliată a produsului

Cuțitele Tojiro Shirogami Hammered sunt cuțite japoneze tradiționale. Forjate manual de meșteri experimentați, din oțel carbon japonez foarte dur Shirogami 2, cunoscut și sub numele de White paper steel, care atinge o duritate ridicată de 61-62 HRC. Construcția lamei este Ni-mai (cu două straturi) cu o singură teșitură. Cuțitul este conceput pentru dreptaci.

Mânerul din lemn de magnolie în formă de D este foarte plăcut la atingere și este terminat cu un inel negru din rășină sintetică.

Lama de 21 cm lungime are o construcție Ni-Mai cu două straturi și o singură teșitură. Partea tăietoare a lamei, din oțel carbon Shirogami 2, este protejată lateral de un strat de oțel moale și rezistent. Oțelul Shirogami 2 este foarte dur, conferă cuțitului proprietăți excelente de tăiere, ascuțime ridicată și, în ciuda durității sale, este relativ ușor de ascuțit. Oțelul de pe laterale conferă lamei rezistență. Acest tip de oțel stratificat este tipic pentru cuțitele japoneze tradiționale. Suprafața lamei este așa-numita Kurouchi - o suprafață nefinisată, neagră, care se formează în timpul forjării. Această suprafață este, de asemenea, ciocănită manual (Tsuchime).

O particularitate a acestui cuțit este tăișul Urasuki. . Acest tăiș este utilizat de obicei la cuțitele de cea mai bună calitate și la cuțitele japoneze profesionale. Tăișul urasuki este o adâncitură concavă pe partea din spate a lamei. La tăiere, creează o pungă de aer între aliment și lamă. Acest lucru reduce rezistența și creează o suprafață mai netedă, astfel încât puteți face tăieturi mai rapide și mai frumoase.Ni-mai_Urasuki

Utilizare: yanagiba este o formă tradițională japoneză de cuțit. Cuțitul este ideal pentru tăierea precisă a feliilor subțiri, de aceea este utilizat și la prepararea peștelui și a sushi-ului și sashimi-ului.

Întreținere: Se recomandă spălarea manuală delicată în apă caldă, nu se recomandă spălarea în mașina de spălat vase. După utilizare, cuțitul trebuie spălat, șters până se usucă și lama trebuie tratată cu ulei pentru a preveni coroziunea. Pentru tratare, recomandăm ulei de camelie.

Cuțite Tojiro

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro este un producător tradițional japonez de cuțite de bucătărie, având sediul în orașul Tsubame din prefectura Niigata, centrul japonez pentru producția de produse din metal. Cuțitele de bucătărie Tojiro sunt fabricate prin metode tradiționale, verificate de secole, în combinație cu tehnologiile moderne. Datorită acestui lucru, cuțitele Tojiro sunt foarte apreciate atât în Japonia, cât și la nivel global. Tojiro își desfășoară întregul proces de fabricație al cuțitelor în Japonia.

Tojiro produce cuțite de bucătărie din materiale tradiționale japoneze, cum ar fi lemnul de magnolie sau castan și utilizează oțel japonez laminat autentic. Acest oțel este fabricat în același mod în care este folosit la producerea săbiilor japoneze tradiționale, katana, din oțel Tamahagane. Miezul acestui oțel laminat este realizat din oțel foarte dur, precum Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) sau VG-10. Acest miez dur este protejat pe laturi de oțel mai moale. Miezul dur conferă lamei excelente proprietăți de tăiere și posibilitatea de a fi ascuțită la o ascuțime ridicată. Oțelul mai moale de pe laturi oferă lamei durabilitate și facilitează ascuțirea. Acest oțel laminat este specific pentru cuțitele japoneze. Deoarece este vorba despre oțel carbon, lama necesită îngrijire regulată pentru a preveni coroziunea. Răsplata pentru această îngrijire constantă va fi un cuțit frumos, funcțional și original pentru toată viață

Parametri suplimentari

Categorie: Cuțite japoneze
EAN: 4960375111236
Duritatea lamei: 61 - 62 HRC
Finisajul suprafeței lamei: Kurouchi
Greutate: 150 g
Grosimea lamei: 4,4 mm
Lățimea lamei: 3,4 cm
Lungime totală: 34 cm
Lungimea lamei: 21 cm
Lungimea lamei (de la - până la): 20,00 - 24,99 cm
Material lamă: Shirogami 2 - White paper steel
Material mâner: Lemn
Țara de origine: Japonia
Tip de cuțit pentru bucătărie: Yanagiba
Tip oțel: Oțel carbon
Tip tăiș: Chisel

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp:

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro este un producător tradițional japonez de cuțite de bucătărie, având sediul în orașul Tsubame din prefectura Niigata, centrul japonez pentru producția de produse din metal. Cuțitele de bucătărie Tojiro sunt fabricate prin metode tradiționale, verificate de secole, în combinație cu tehnologiile moderne. Datorită acestui lucru, cuțitele Tojiro sunt foarte apreciate atât în Japonia, cât și la nivel global. Tojiro își desfășoară întregul proces de fabricație al cuțitelor în Japonia.

Tojiro produce cuțite de bucătărie din materiale tradiționale japoneze, cum ar fi lemnul de magnolie sau castan și utilizează oțel japonez laminat autentic. Acest oțel este fabricat în același mod în care este folosit la producerea săbiilor japoneze tradiționale, katana, din oțel Tamahagane. Miezul acestui oțel laminat este realizat din oțel foarte dur, precum Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) sau VG-10. Acest miez dur este protejat pe laturi de oțel mai moale. Miezul dur conferă lamei excelente proprietăți de tăiere și posibilitatea de a fi ascuțită la o ascuțime ridicată. Oțelul mai moale de pe laturi oferă lamei durabilitate și facilitează ascuțirea. Acest oțel laminat este specific pentru cuțitele japoneze. Deoarece este vorba despre oțel carbon, lama necesită îngrijire regulată pentru a preveni coroziunea. Răsplata pentru această îngrijire constantă va fi un cuțit frumos, funcțional și original pentru toată viață