Set cuțite japoneze bucătărie Satake Yoshimitsu HG8404W 6 cuțite
Cod: HG8404W_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțitele de bucătărie Satake Yoshimitsu sunt cuțite japoneze autentice, fabricate în conformitate cu tradițiile japoneze consacrate. În spatele ascuțimii și funcționalității ridicate a cuțitelor se ascund 700 de ani de experiență în producție și dezvoltarea. Cuțitele de bucătărie de la producătorul Satake Cutlery sunt o alegere excelentă pentru bucătarii care doresc să încerce tăierea cu cuțite japoneze fără a-și ruina bugetul.
Lamele fabricate din oțel carbon SK5 au o duritate excelentă de până la 62 HRC, datorită căreia vor rămâne ascuțite foarte mult timp, însă la această duritate trebuie luată în considerare și fragilitatea crescută a tăișului. Oțelul a fost supus unui tratament termic în timpul producției. Lama este decorată cu simboluri tradiționale japoneze. Aceste cuțite sunt recomandate în special bucătarilor care au deja ceva experiență și doresc să încerce să lucreze cu cuțite japoneze.
Mânerele, din lemn de magnolie, în formă octogonală, oferă o prindere confortabilă. Inelul de protecție negru, din polimer solid, situat între mâner și lamă, elimină acumularea de impurități.
Cuțitele din seria Satake Yoshimitsu sunt concepute în special pentru bucătari care știu să își îngrijească corect cuțitele. Oțelul carbon este, în general, foarte reactiv, iar îngrijirea necorespunzătoare, cum ar fi neștergerea cuțitelor până la uscare, în special după tăierea fructelor citrice, poate cauza ruginirea destul de ușor. Recomandăm utilizarea uleiului de camelie din când în când. Nevoia de îngrijire sporită este compensată de numeroasele avantaje ale acestui oțel, precum duritatea ridicată, rezistența îndelungată a lamei, eficiența ridicată a tăierii și ascuțirea ușoară.
Setul conține:
- Cuțit Deba cu lungimea lamei de 12 cm și tăiș pe o singură parte. Acest cuțit este așa-numitul cuțit ușor deba (sau Ajikiri). Comparativ cu cuțitul Deba obișnuit, este mult mai ușor, datorită lamei mai scurte și mai subțiri. În bucătăria tradițională japoneză este utilizat pentru prelucrarea peștilor mai mici. Pentru utilizarea obișnuită în bucătăria noastră este un cuțit universal excelent - ușor, manevrabil și extrem de ascuțit.
- Cuțit Deba cu lungimea lamei de 15,5 cm și tăiș pe o singură parte. Deba este utilizat în bucătăria japoneză pentru filetarea peștelui și lucrul cu carnea. Spre deosebire de alte cuțite japoneze, Deba are o lamă mult mai robustă, mai groasă și mai grea.
- Cuțit Usuba cu lungimea lamei de 16 cm și tăiș pe o singură parte. Usuba este excelent pentru tăierea legumelor și fructelor care se servesc crude - lama subțire și ascuțită creează suprafețe de tăiere cu o deteriorare minimă a celulelor, ceea ce minimizează pierderea de suc, schimbarea gustului sau a culorii cauzate de oxidare.
- Cuțit Santoku cu lama de 15 cm și tăiș clasic pe ambele părți. Santoku este un cuțit versatil destinat prelucrării peștelui, cărnii și legumelor.
- Cuțit Santoku cu lama de 17 cm și tăiș clasic pe ambele părți. Cuțit Santoku cu lama de 15 cm și ascuțire clasică pe ambele părți. Santoku este un cuțit universal destinat prelucrării peștelui, cărnii și legumelor.
- Cuțit Yanagiba cu lama de 21 cm și tăiș pe o singură parte. Cuțitul Yanagiba este utilizat în special pentru tăierea felii subțiri, eventual pentru filetarea peștelui și pentru prepararea sushi-ului.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea cu cuțite: nu tăiați niciodată alimente congelate sau oase groase de pește. Se recomandă tăierea pe suport de bucătărie din lemn.
Curățarea cuțitelor: cuțitul se recomandă să fie spălat manual și uscat imediat după utilizare. Astfel, lama își va păstra ascuțimea mult mai mult timp și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la schimbarea culorii lamei sau a mânerului. Mașina de spălat vase poate provoca ruginirea oțelurilor cu un conținut mai ridicat de carbon. După uscare, este recomandat să ungeți lama cu ulei - doar câteva picături, pe care le întindeți pe lamă, sunt suficiente.
Ascuțire: producătorul recomandă utilizarea pietrelor de ascuțit cu apă (waterstone) japoneze sau a ascuțitoarelor diamantate, care sunt potrivite pentru cuțite cu duritate mai mare.
Cuțite japoneze de bucătărie Satake Cutlery
Producătorul japonez Satake Cutlery este specializat în fabricarea cuțitelor de bucătărie, inclusiv a stilurilor tradiționale japoneze, precum Santoku, Deba, Nakiri și altele. Majoritatea cuțitelor sunt fabricate din oțel carbon sau oțel inoxidabil, ce excelează prin ascuțimea și durabilitatea lor.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
Duritatea lamei: | 62 HRC |
Material lamă: | SK5 |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Set cuțite bucătărie |
Tip oțel: | Oțel carbon |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Producătorul japonez Satake Cutlery este specializat în fabricarea cuțitelor de bucătărie, inclusiv a stilurilor tradiționale japoneze, precum Santoku, Deba, Nakiri și altele. Majoritatea cuțitelor sunt fabricate din oțel carbon sau oțel inoxidabil, ce excelează prin ascuțimea și durabilitatea lor.