Cuțit bucătărie Satake Yoshimitsu Yanagiba Sashimi 21 cm
Cod: 804-011_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțitul pentru bucătărie Satake Yoshimitsu tip Yanagiba, cu lungimea lamei de 21 cm, este un cuțit japonez autentic, fabricat în conformitate cu tradițiile japoneze consacrate. În spatele ascuțimii și funcționalității ridicate a cuțitelor se ascund 700 de ani de prelucrare artizanală și dezvoltare de succes. Cuțitele pentru bucătărie de la producătorul Satake Cutlery sunt o alegere excelentă pentru bucătarii amatori sau începători, care doresc să încerce tăierea cu cuțite japoneze fără a-și epuiza bugetul.
Cuțitele japoneze Yanagiba sunt concepute în principal pentru tăierea peștelui dezosat, filetarea peștelui micși, dintre cuțitele japoneze, sunt ideale pentru prepararea sushi-ului.Cuțitele Yanagiba se caracterizează prin lama lungă și subțire cu o singură teșitură, datorită cărora se obțin felii subțiri. Feliile atât de fine sunt deosebit de importante în prepararea sushi-ului. Lungimea și forma lamei pot aminti ușor de forma frunzei de salcie, de la care cuțitul și-a primit numele.
Lama fabricată din oțel carbon SK5 atinge o duritate excelentă de până la 62 HRC, datorită căreia rămâne ascuțită foarte mult timp, însă la această duritate trebuie luată în considerare și fragilitatea crescută a tăișului. Oțelul a fost supus unui tratament termic fiabil în timpul producției. Lama este decorată cu simboluri tradiționale japoneze. Recomandăm acest cuțit în special bucătarilor care au deja experiență în tăiere, dar doresc să încerce să lucreze cu un cuțit japonez.
Mânerul din lemn de magnolie deschis la culoare, în formă octogonală, oferă o prindere confortabilă. Inelul negru de protecție din polimer rezistent, situat între mâner și lamă, elimină acumularea de impurități.
Cuțitele din seria Satake Yoshimitsu sunt concepute în special pentru bucătari care știu să aibă grijă de cuțitele lor. Oțelul carbon este, în general, foarte reactiv, iar îngrijirea necorespunzătoare, cum ar fi neștergerea cuțitelor până la uscare, în special după tăierea fructelor citrice, poate cauza ruginirea destul de ușor. Din când în când, recomandăm utilizarea uleiului de camelie. Nevoia de îngrijire sporită este compensată de numeroasele avantaje ale acestui oțel, precum duritatea ridicată, rezistența îndelungată a tăișului, eficiența ridicată a tăierii și ascuțirea ușoară.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: nu tăiați niciodată alimente congelate sau oase groase de pește. Se recomandă tăierea cu cuțitele pe tăblițe de bucătărie din lemn.
Curățarea cuțitelor: cuțitul se recomandă să fie spălat manual și uscat imediat după utilizare. Astfel, lama își va păstra ascuțimea mult mai mult timp și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la schimbarea culorii lamei sau mânerului. Mașina de spălat vase ar putea provoca ruginirea oțelurilor cu conținut mai ridicat de carbon.
Ascuțire: producătorul recomandă utilizarea pietrelor de ascuțit cu apă (waterstone) japoneze sau a ascuțitoarelor diamantate, care sunt foarte potrivite pentru cuțite cu duritate mai mare.
Cuțite japoneze de bucătărie Satake Cutlery
Producătorul japonez Satake Cutlery este specializat în fabricarea cuțitelor de bucătărie, inclusiv a stilurilor tradiționale japoneze, precum Santoku, Deba, Nakiri și altele. Majoritatea cuțitelor sunt fabricate din oțel carbon sau oțel inoxidabil, ce excelează prin ascuțimea și durabilitatea lor.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
EAN: | 4956617804011 |
Duritatea lamei: | 62 HRC |
Greutate: | 80 g |
Grosimea lamei: | 2,1 mm |
Lățimea lamei: | 3 cm |
Lungime totală: | 32 cm |
Lungimea lamei: | 21 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 20,00 - 24,99 cm |
Lungimea mânerului: | 11 cm |
Material lamă: | SK5 |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Yanagiba |
Tip oțel: | Oțel carbon |
Tip tăiș: | Chisel |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Producătorul japonez Satake Cutlery este specializat în fabricarea cuțitelor de bucătărie, inclusiv a stilurilor tradiționale japoneze, precum Santoku, Deba, Nakiri și altele. Majoritatea cuțitelor sunt fabricate din oțel carbon sau oțel inoxidabil, ce excelează prin ascuțimea și durabilitatea lor.