Cuțit bucătărie KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo Santoku 20 cm
Cod: TMM-0702_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțit bucătărie japonez KAI tip Santoku, cu lungimea lamei de 20 cm, din seria premium de cuțite elegante Premier Tim Mälzer Minamo. Tim Mälzer a venit cu ideea de a dezvolta cuțite care să fie o combinație între tipicele cuțite Santoku japoneze și cuțitele de bucătărie clasice. Rezultatul este o serie care combină elementele japoneze și europene. În plus, cuțitele se remarcă prin materialele de primă calitate utilizate – combinația dintre damascul fin și mânerul elegant negru va deveni o bijuterie în orice bucătărie. Seria se poate lăuda cu premiile Red Dot Award 2018 și German Design Award 2019.
Cuțitele japoneze Santoku sunt denumite în Japonia „cuțitele celor trei virtuți”, ceea ce spune totul despre utilizarea lor versatilă la tăierea peștelui, cărnii și legumelor. Datorită lamei multifuncționale, cuțitele Santoku vor fi folosite în mod regulat în bucătăria dvs.
De ce să alegeți cuțitul KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo:
✅KAI se numără printre cei mai buni producători de cuțite japoneze,
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅ppăstrează o proporție mare de prelucrare manuală,
✅oțel de Damasc de calitate (32 de straturi), miez de tăiere premium VG MAX,
✅cuțit japonez autentic, extrem de ascuțit.
Lama VG MAX din oțel de Damasc
Lamele cuțitelor din seria Shun Premier Tim Mälzer Minamo vă vor fermeca încă de la prima vedere cu oțelul de Damasc forjat, cu un luciu pronunțat. Forma dreptunghiulară a lamei permite tăierea lentă, dar și tocarea precisă a diferitelor alimente.
Pentru cuțitele japoneze tradiționale, standardul este oțelul stratificat, în care miezul de tăiere (hagane) este protejat de părțile laterale din oțel mai moale (jigane). Acest cuțit nu face excepție.
Hagane din oțel VG MAX foarte dur este inserat între două plăci de oțel Damasc cu 32 de straturi. Miezul tăietor conferă cuțitului proprietăți de tăiere excelente și o ascuțime ridicată. Oțelul Damasc de pe părțile laterale conferă lamei rezistență și un aspect elegant. Lama are tăișul ascuțit pe ambele fețe.
VG-Max este un oțel japonez premium, bazat pe cunoscutul VG-10, dar oferă câteva îmbunătățiri. Este îmbogățit cu un conținut mai mare de crom, carbon și vanadiu, ceea ce îl face foarte dur (61 HRC) și, comparativ cu VG-10, care este deja de foarte bună calitate, rămâne ascuțit mai mult timp și are o rezistență mai bună la coroziune.
Mâner din lemn de pakka rezistent
Designul estetic plăcut este amplificat de mânerul elegant de culoare neagră din lemn de pakka. Lemnului i se adaugă o rășină de înaltă calitate, pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, asigurând o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață.
Datorită formei sale simetrice, mânerul este potrivit atât pentru stângaci, cât și pentru dreptaci. Bolsterul metalic integrat are o funcție de protecție, dar crește și stabilitatea și echilibrul la tăiere.
Cuțitul este fabricat integral în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă de lemn sau plastic. Nu utilizați niciodată materiale precum sticlă, piatră sau granit, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor. Lamele cuțitelor nu sunt potrivite pentru tăierea oaselor, inclusiv a oaselor de pește sau a alimentelor congelate.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna numai manual.
Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice.În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, care conferă lemnului strălucirea naturală.
Ascuțire: în timp, cuțitele vor prezenta primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandat să le ascuțiți profesional din când în când. Pentru a asigura ascuțirea permanentă, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă obosiți inutil cu utilizarea unui masat, acestea sunt complet inutile pentru cuțitele japoneze KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Cuțite japoneze KAI
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
EAN: | 4901601007091 |
Duritatea lamei: | 61 HRC |
Greutate: | 218 g |
Lungime totală: | 32,5 cm |
Lungimea lamei: | 20 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 20,00 - 24,99 cm |
Lungimea mânerului: | 12,5 cm |
Material lamă: | VG-Max |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Santoku |
Tip oțel: | Oțel de Damasc |
Tip tăiș: | Flat |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.