Cuțit bucătărie KAI Shun Pro Sho Usuba 16,5 cm
Cod: VG-2007_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțit japonez pentru bucătărie KAI tip Usuba din seria Shun Pro Sho cu lungimea lamei de 16,5 cm. Seria Shun Pro Sho oferă cuțite cu forme tradiționale japoneze cu o singură teșitură. Identitatea japoneză este subliniată de designul elegant al lamei cu modele ornamentale. În procesele de producție inovatoare au fost utilizate materiale japoneze de cele mai înalte standarde și calitate. Seria de cuțite Shun Pro Sho a primit o recunoaștere specială în 2019 în cadrul German Design Award. Cuțitele sunt destinate în special utilizării profesionale, dar orice bucătar va aprecia tăierea cu instrumente de calitate superioară.
Cuțitele japoneze Usuba sunt cuțite tradiționale destinate tuturor tipurilor de legume. Se deosebesc de alte tipuri de cuțite japoneze prin lama lungă și dreaptă în formă de topor. La tăierea legumelor nu trebuie să vă faceți griji că ingredientele se vor deforma și veți putea crea cu ele diverse forme decorative.
De ce să alegeți cuțitul KAI Shun Pro Sho:
✅KAI se numără printre cei mai buni producători de cuțite japoneze,
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅păstrează o proporție mare de prelucrare manuală,
✅oțel inoxidabil AUS-10 cu duritate 61 HRC,
✅cuțit japonez autentic, extrem de ascuțit.
Lama inoxidabilă AUS-10
Lamele cuțitelor din seria Shun Pro Sho sunt fabricate din oțel inoxidabil AUS-10 cu o duritate ridicată de 61 HRC. Oțelul AUS-10 este foarte similar cu oțelul VG-10, dar este puțin mai dur și mai ușor de ascuțit.
Mâner din lemn rezistent
Mânerul fabricat din lemn de pakka de culoare închisă are un aspect foarte elegant și se potrivește perfect în mână. În lemn este adăugată o rășină de bună calitate, pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, pentru a asigura o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață.
Forma asimetrică a mânerului asigură o prindere confortabilă și sigură. Bolsterul metalic integrat are o funcție de protecție, dar crește și stabilitatea și echilibrul în timpul tăierii.
Cuțitul este fabricat integral în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă de lemn sau plastic. Nu folosiți niciodată materiale precum sticlă, piatră sau granit, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna în direcția opusă corpului. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna numai manual.
Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice. În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, care conferă lemnului strălucirea naturală.
Ascuțire: în timp, cuțitele vor prezenta primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandat să le ascuțiți profesional din când în când. Pentru a asigura o ascuțire durabilă, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit/strong> tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă faceți muncă inutilă folosind un masat, acestea sunt complet inutile pentru cuțitele japoneze bucătărie KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
EAN: | 4901601382976 |
Duritatea lamei: | 61 HRC |
Lungimea lamei: | 16,5 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 15,00 - 19,99 cm |
Material lamă: | AUS-10 |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Usuba |
Tip oțel: | Oțel inoxidabil |
Tip tăiș: | Chisel |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.