Cuțit bucătărie pentru legume KAI Seki Magoroku Composite 9 cm
Cod: MGC-0400_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțitul japonez de bucătărie KAI pentru legume, cu lungimea lamei de 9 cm, din seria de cuțite Seki Magoroku Compositeeste o combinație între simplitate și caracteristici dinamice. Aspectul final al cuțitului va impresiona orice bucătar care dorește un obiect de design. În combinație cu mânerul din lemn deschis la culoare, seria oferă un confort maxim și un stil elegant. Lama compozită este formată din două tipuri diferite de oțel,laminate și unite cu ajutorul unei aliaje de cupru. Seria de cuțite Seki Magoroku Composite a primit o recunoaștere specială în 2013 la Red Dot Design Award.
Cuțitul pentru legume este indispensabil pentru pregătirea, curățarea și tăierea fructelor, legumelor și ierburilor aromatice. Datorită lamei scurte, este un instrument foarte practic și poate fi utilizat pentru lucrări deosebit de fine și detaliate. Dacă ingredientele sunt ținute corect în timpul curățării, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la apariția unor urme nedorite.
De ce să alegeți cuțitul KAI Seki Magoroku Composite:
✅KAI este unul dintre cei mai renumiți producători de cuțite japoneze
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅păstrează o proporție mare de prelucrare manuală,
✅oțel inoxidabil (SUS420J2, VG-10) cu rezistență ridicată,
✅extrem de ascuțit, cuțit japonez autentic.
Lamă impresionantă
Fabricată din două tipuri de oțel cu texturi diferite. Partea superioară satinată a lamei este fabricată din oțel SUS420J2 (56 HRC) cu conținut ridicat de crom. Pentru partea inferioară a lamei a fost utilizat oțel japonez special VG 10 de duritate extremă (61 HRC), care este separat de partea superioară a lamei printr-o fină undă de cupru.
Acest tip original de îmbinare a celor două oțeluri face din cuțitele Seki Magoroku Composite o bijuterie a ingineriei japoneze moderne. Ambele oțeluri (SUS420J2, VG-10) se caracterizează prin flexibilitate și rezistență la coroziune. Lama este extrem de ascuțită din fabrică și are un tăiș ascuțit pe ambele părțiclasic. Duritatea oțelului VG10 asigură, de asemenea, o durată de viață foarte lungă a tăișului.
Mâner din lemn rezistent pakka
Mânerul minimalist din lemn compozit pakka este potrivit atât pentru dreptaci, cât și pentru stângaci, datorită formei sale simetrice. În lemn este adăugată o rășină de bună calitate, pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, asigurând o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață. Bolsterul metalic asigură o prindere confortabilă și ușoară a mânerului între degetul mare și arătător.
Cuțitul este fabricat integral în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă de lemn sau plastic. Nu utilizați niciodată materiale precum sticlă, piatră sau granit, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor. Lamele cuțitelor nu sunt potrivite pentru tăierea oaselor, inclusiv oaselor de pește sau a alimentelor congelate.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna în direcția opusă corpului. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna numai manual.
Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice. În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, ce conferă lemnului strălucirea naturală.
Ascuțire: în timp, pe cuțite apar primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandabil să ascuțiți cuțitele profesional din când în când. Pentru a asigura o ascuțire durabilă, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă obosiți inutil cu utilizarea unui masat, acestea sunt complet inutilizabile pentru cuțitele japoneze bucătărie KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Cuțite japoneze KAI
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
EAN: | 4901601329308 |
Duritatea lamei: | 61 HRC |
Greutate: | 62 g |
Lungime totală: | 20 cm |
Lungimea lamei: | 9 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 9,00 - 9,99 cm |
Lungimea mânerului: | 11 cm |
Material lamă: | VG-10 |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Cuțit legume |
Tip oțel: | Oțel inoxidabil |
Tip tăiș: | Flat |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.