Cuțit bucătărie pentru stângaci KAI Seki Magoroku Hekiju Yanagiba 21 cm
Cod: AK-5077_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțitul japonez pentru bucătărie KAI tip Yanagiba, cu lungimea lamei de 15 cm, din seria special, concepută de cuțite pentru stângaci, Seki Magoroku Hekiju, va fi apreciat pentru funcționalitatea și rezistența sa ridicată. Forma tipică japoneză în combinație cu mânerul negru simplu creează un design minimalist atemporal.
Cuțitele japoneze Yanagiba sunt destinate în principal pentru tăierea peștelui dezosat, filetarea peștelui mai mic și, dintre cuțitele japoneze, sunt ideale pentru prepararea sushi-ului. Cuțitele Yanagiba se caracterizează prin lama lungă și subțire cu o singură teșitură, datorită cărora se obțin felii subțiri. Aceste felii netede sunt deosebit de importante în prepararea sushi-ului. Lungimea și forma lamei pot aminti ușor de forma frunzei de salcie, de la care cuțitul și-a primit numele.
De ce să alegeți cuțitul KAI Seki Magoroku Hekiju:
✅KAI se numără printre cei mai buni producători de cuțite japoneze,
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅păstrează o proporție mare de prelucrare manuală,
✅lamă japoneză Ni-Mai,
✅cuțit japonez autentic.
Construcția japoneză a lamei Ni-Mai
Cuțitul este construit în stil japonez Ni-Mai, în care două tipuri diferite de oțel sunt laminate în straturi. Stratul principal mai dur, cu care veți tăia, este fabricat din oțel AUS-8 (58 HRC) și are o bună rezistență la coroziune. Cuțitul din oțel AUS-8 nu prezintă riscul de rupere, deoarece nu are o duritate extremă. Ruperea nedorită apare uneori la cuțitele cu o singură teșitură și cu o duritate mai mare, în special atunci când sunt folosite de persoane care nu au experiență în utilizarea cuțitelor japoneze. Datorită acestui fapt, cuțitele cu o singură teșitură pot fi achiziționate și de bucătari care nu au avut încă ocazia să lucreze cu cuțite japoneze tradiționale, precum Deba sau Yanagiba.
Stratul de suport este, pe de altă parte, fabricat din metal mai moale, în acest caz din oțel 420 cu o duritate mai mică, de 56 HRC. Stratul mai moale garantează, de asemenea, o fragilitate mai mică a lamei. Acest tip de construcție dovedită asigură o lamă foarte rezistentă și care nu necesită întreținere.
Mâner din polimer
Mânerul rotund al cuțitului este fabricat din plastic negru și este perfect pentru bucătari care nu vor să piardă mult timp cu îngrijirea cuțitelor și achiziționarea de uleiuri de camelie. Mânerul din polimer rezistă practic la orice, este rezistent la umiditate, are o durată de viață extrem de lungă și o greutate redusă. Dacă sunteți în căutarea unui cuțit care nu necesită întreținere, mânerul din plastic este soluția perfectă pentru dumneavoastră.
Cuțitul este destinat exclusiv pentru stângaci.
Cuțitul este fabricat integral în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă de lemn sau plastic. Nu folosiți niciodată materiale precum sticlă, piatră sau gresie, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este necesară în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați-le întotdeauna numai manual.
Depozitare: la depozitarea cuțitelor, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau la colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice. În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului:mânerele din plastic nu necesită îngrijire specială.
Ascuțire: în timp, cuțitele vor prezenta primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandat să le ascuțiți profesional din când în când. Pentru a asigura o ascuțire durabilă, producătorul recomandă utilizarea unei piatră de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă obosiți inutil cu utilizarea unui masat, acestea sunt complet inutilizabile pentru cuțitele japoneze KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Cuțite japoneze KAI
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
EAN: | 4901601399387 |
Duritatea lamei: | 56 HRC |
Greutate: | 97 g |
Lungime totală: | 32,5 cm |
Lungimea lamei: | 21 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 20,00 - 24,99 cm |
Lungimea mânerului: | 11,5 cm |
Material lamă: | AUS-8 |
Material mâner: | Plastic |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Yanagiba |
Tip oțel: | Oțel inoxidabil |
Tip tăiș: | Chisel |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.