Cuțit bucătărie Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Sujihiki SPG2 24 cm
Cod: 9509_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Acest cuțit vă va încânta cu designul său impresionant și cu cea mai bună calitate posibilă a manoperei și a materialelor. Seria Zuiun este una „emblematică” a producătorului, această ediție specială a fost produsă în onoarea centenarului lui Kanetsugu. Cuțit extrem de ascuțit din oțel de damasc Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Sujihiki cu o lungime a lamei de 24 cm, fabricată din oțel pulbere SPG2. Cuțitul Sujihiki jde tip aponez este ideal pentru tăierea feliilor mai subțiri. Folosiți-l nu doar pentru felierea brânzei, a cărnii, dar și pentru prepararea unor mâncăruri precum popularul sushi. Lucrul cu cuțitul este rapid, ușor și precis. Vârful lamei este modelat după designul unei săbii japoneze, astfel încât îl puteți folosi și pentru sculptură și prepararea de specialități delicioase.
Lama are o construcție San Mai - miezul tăietor din oțel SPG2 este înconjurat de laturi din oțel de damasc cu 62 de straturi. Oțelul pulbere SPG2 este cel mai bun din punct de vedere a calității atunci când vorbim de oțelurile japoneze, acest cuțit atinge o duritate extremă de 63 HRC, asigurând o ascuțime de lungă durată a tăișului. Tratamentul termic Sub-Zero este un tip special de răcire a tăișului la o temperatură de -70°C, care asigură o duritate și rezistența ridicată a cuțitului. Lama, la fel ca săbiile japoneze, este ascuțită în forma „hamaguriha”, care este un ușor tăiș tip convex grind. Acest tip de tăiș conferă lamei stabilitate, durabilitate și caracteristici de tăiere extrem de plăcute.
Lama lungă și mânerul vă vor oferi cel mai bun ajutor pentru orice tip de feliere. Lemnul Ebony Pakka este durabil în mod natural datorită utilizării mai multor straturi. O parte a mânerului este decorată subtil cu metoda asiatică. Echilibrul perfect al cuțitului aduce suficient confort și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la oboseala mâinii.
Cuțitul japonez Sujihiki este alegerea perfectă pentru dvs. dacă trebuie să tăiați ingredientele în felii sau să pregătiți sushi-ul preferat în confortul casei dvs. Utilizarea oțelului de damasc face din fiecare cuțit o piesă specială și unică.
Finisajul DLC (Diamond-Like Carbon) utilizat, este un strat subțire care este aplicat pe suprafață pentru a îmbunătăți performanța cuțitului. Din acest motiv, rezistența la uzură și abraziune este crescută. Suprafața este rezistentă și la substanțele corozive și chimice. DLC poate reduce reflexia luminii și poate îmbunătăți proprietățile optice ale suprafeței. Acest tip de finisaj nu creează probleme în contact cu pielea umană, ceea ce face ca reacțiile alergice să fie extrem de rare. Deși finisajul în sine nu conține diamant, acesta are unele proprietăți similare.
Dimensiuni: lungime totală 39 cm și greutate 162 g.
Întreținere și curățare: fiecare cuțit în parte merită o îngrijire specială. Cuțitele Damasc nu trebuie spălate niciodată în mașina de spălat vase. Se spală numai manual și se usucă imediat. Nu uitați să le ungeți ocazional cu ulei. Metalul se poate rupe sau unele părți se pot rupe. Nu folosiți niciodată cuțitul pe post de rangă și evitați orice îndoire sau lovire a tăișului. Depozitați cuțitele într-un loc sigur, ferit de copii (în mod ideal pe un stand magnetic pentru cuțite).
Ascuțirea cuțitelor: vă recomandăm să folosiți pietre de ascuțit diamantate sau pietre de ascuțit cu apă (waterstone) pentru ascuțirea cuțitelor din oțel Damasc. În cazul în care nu sunteți sigur de abilitățile dvs. de ascuțire, consultați un profesionist. Deteriorările cauzate de ascuțirea necorespunzătoare sunt ireversibile. Utilizați un masat pentru a reascuți ocazional tăișul.
Cuțite de bucătărie Seki Kanetsugu
Producătorul japonez Seki Kanetsugu este specializat în fabricarea cuțitelor de bucătărie tradiționale de cea mai bună calitate. Seki Kanetsugu este un exemplu clasic de producător japonez de cuțite care păstrează tradițiile, adaptându-se în același timp la nevoile moderne ale clienților din întreaga lume. În trecut, compania Seki Kanetsugu s-a ocupat de fabricarea sabiei samurailor, iar acest meșteșug a devenit o parte importantă a istoricului mărcii.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
Duritatea lamei: | 63 HRC |
Finisajul suprafeței lamei: | DLC |
Greutate: | 162 g |
Lungime totală: | 39 cm |
Lungimea lamei: | 24 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 20,00 - 24,99 cm |
Lungimea mânerului: | 13,5 cm |
Material lamă: | SPG2 |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Sujihiki |
Tip oțel: | Oțel de Damasc |
Tip tăiș: | Convex |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Producătorul japonez Seki Kanetsugu este specializat în fabricarea cuțitelor de bucătărie tradiționale de cea mai bună calitate. Seki Kanetsugu este un exemplu clasic de producător japonez de cuțite care păstrează tradițiile, adaptându-se în același timp la nevoile moderne ale clienților din întreaga lume. În trecut, compania Seki Kanetsugu s-a ocupat de fabricarea sabiei samurailor, iar acest meșteșug a devenit o parte importantă a istoricului mărcii.