Cuțit bucătărie universal KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo 15 cm

Cod: TMM-0701
1 139 Lei 941,32 Lei fără TVA
În stoc
Livrare la:
30.9.2025
Opțiuni de transport

Cuțit japonez universal KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo, din oțel de damasc, cu mâner din lemn de pakka negru, lungimea lamei 15 cm.

Informaţii detaliate

Livrare din propriul depozit
Livrare din propriul depozit
Produsele sunt livrate direct din depozitul nostru.
Livrare rapidă
Livrare rapidă
Livrare la adresă în maxim 5 zile lucrătoare.
Reducere până la 10%
Reducere până la 10%
Pentru clienții noi înregistrați, 2% reducere după înregistrare.
Toate produsele sunt originale
Toate produsele sunt originale
Cumpărăm direct de la producător sau de la distribuitorii autorizați.

Descriere detaliată a produsului

Cuțit japonez universal pentru bucătărie KAI cu lungimea lamei de 15 cm din seria premium de cuțite elegante Premier Tim Mälzer Minamo. Tim Mälzer a venit cu ideea de a dezvolta cuțite care să fie o combinație între tipicele cuțite japoneze Santoku și cuțitele clasice pentru bucătărie. Rezultatul îl constituie o serie care combină elementele japoneze și europene. În plus, cuțitele se remarcă prin materialele de primă calitate utilizate – combinația dintre damascul fin și mânerul elegant negru va deveni o bijuterie în orice bucătărie. Seria se poate lăuda cu premiile Red Dot Award 2018 și German Design Award 2019.

Cuțitele universale reprezintă o combinație ingenioasă între cuțitele de bucătărie și cele de curățat, combinând astfel proprietățile ambelor tipuri. Cuțitul este cel mai des utilizat pentru prelucrarea legumelor, fructelor sau pentru tăierea bucăților mici de carne și pește. Cuțitul este suficient de manevrabil și pentru marinarea cărnii sau decorarea platourilor cu fructe.

De ce să alegeți cuțitul KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo:

✅KAI se numără printre cei mai buni producători de cuțite japoneze
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅păstrează o proporție mare de prelucrare manuală,
✅oțel de Damasc de calitate (32 de straturi), miez de tăiere premium VG MAX,
✅cuțit japonez autentic, extrem de ascuțit.

Lamă VG MAX din oțel de Damasc

Lamele cuțitelor din seria Shun Classic vă vor fermeca încă de la prima vedere cu oțelul Damasc cu un model semi-lucios distinctiv. Pentru cuțitele japoneze tradiționale, standardul este oțelul stratificat, în care miezul de tăiere (hagane) este protejat de părțile laterale din oțel mai moale (jigane). Acest cuțit nu face excepție.

Hagane din oțel VG MAXfoarte dur este inserat între două plăci de oțel Damasc cu 32 de straturi. Miezul tăietor oferă cuțitului proprietăți excelente de tăiere și o ascuțime ridicată. Oțelul Damasc de pe părțile laterale oferă lamei rezistență și un aspect elegant. Lama are un tăiș ascuțit pe ambele părți.

VG-Max este un oțel japonez premium, care se bazează pe cunoscutul VG-10, dar oferă câteva îmbunătățiri. Este îmbogățit cu un conținut mai mare de crom, carbon și vanadiu, ceea ce îl face foarte dur (61 HRC) și, comparativ cu VG-10, care este deja de foarte bună calitate, rămâne ascuțit mai mult timp și are o rezistență mai bună la coroziune.

Mâner din lemn rezistent pakka

Estetica minimalistă japoneză este accentuată de mânerul elegant, de culoare neagră, din lemn pakka. Lemnului i se adaugă o rășină de bună calitate, pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, asigurând o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață.

Datorită formei ergonomice rotunjite, mânerul se potrivește perfect în mână. Bolsterul metalic integrat are o funcție de protecție, dar crește și stabilitatea și echilibrul la tăiere. Mânerul este completat pe fiecare parte cu două nituri.

Cuțitul este fabricat integral în Japonia.

Îngrijirea cuțitelor

Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă de lemn sau plastic. Nu utilizați niciodată materiale precum sticlă, piatră sau gresie, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor. Lamele cuțitelor nu sunt potrivite pentru tăierea oaselor, oaselor de pește sau a alimentelor congelate.

Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna numai manual.

Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice. În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.

Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, ce conferă lemnului strălucirea naturală.

Ascuțire: în timp, cuțitele vor prezenta primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandat să le ascuțiți profesional din când în când. Pentru a asigura o ascuțire durabilă, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă obosiți inutil cu utilizarea unui masat, acestea sunt complet inutilizabile pentru cuțitele japoneze KAI datorită gradului ridicat de duritate.

Cuțite japoneze KAI

Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.

Parametri suplimentari

Categorie: Cuțite japoneze
EAN: 4901601007084
Duritatea lamei: 61 HRC
Greutate: 93 g
Lungime totală: 26 cm
Lungimea lamei: 15 cm
Lungimea lamei (de la - până la): 15,00 - 19,99 cm
Lungimea mânerului: 11 cm
Material lamă: VG-Max
Material mâner: Lemn
Țara de origine: Japonia
Tip de cuțit pentru bucătărie: Cuțit universale
Tip oțel: Oțel de Damasc
Tip tăiș: Flat

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp:

Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.