Cuțit de bucătar KAI Shun Nagare 20 cm
Cod: NDC-0706_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțit japonez KAI pentru bucătar cu lungimea lamei de 20 cm din seria de cuțite de top Shun Nagare. Materialele speciale utilizate, designul sofisticat și procesele de fabricație tehnologice avansate fac din acest cuțit un instrument de bucătărie de lux. Seria de cuțite Shun Nagare a primit o recunoaștere specială în 2017 în cadrul German Design Award. Cuțitele sunt destinate în special utilizării profesionale, dar orice bucătar va aprecia tăierea cu cuțite de calitate superioară.
Cuțitul pentru bucătărie este unul dintre cele mai importante cuțite din bucătărie și face parte din echipamentul de bază al fiecărui bucătar. Acesta se deosebește de cuțitele universale prin lama mai lată și mai lungă și vârful subțire, datorită cărora este relativ ușor să tăiați chiar și ingredientele mai puțin maleabile, precum nucile sau ierburile. Cuțitul pentru bucătărie cu formă versatilă poate fi utilizat pentru tăierea tuturor ingredientelor, fie că este vorba de curățarea cărnii sau tăierea legumelor.
De ce să alegeți cuțitul KAI Shun Nagare:
✅KAI se numără printre cei mai buni producători de cuțite japoneze
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅păstrează în continuare o proporție mare de prelucrare manuală,
✅oțel de Damasc de calitate (72 de straturi),
✅extrem de ascuțit, cuțit japonez autentic.
Lamă Damasc (VG 2, VG 10)
Lamele cuțitelor din seria Shun Nagare sunt forjate complet din oțel de Damasc cu un model foarte discret. Lama exclusivă este în acest caz forjată din două tipuri de oțel (VG-2, VG-10), care se combină într-un oțel de Damasc cu 72 de straturi. Combinația acestor materiale de primă calitate oferă lamei o duritate excepțională de 61 HRC. Lama cu tăiș pe ambele părți se mândrește cu păstrarea ascuțimii pe termen lung.
Mâner din lemn rezistent
Aspectul estetic al cuțitului este accentuat de mânerul gri-negru fabricat din lemn de pakka. Lemnului i se adaugă o rășină de bună calitate, pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, asigurând o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață.
Datorită formei ergonomice rotunjite, mânerul se potrivește perfect în mână. Bolsterul metalic integrat are o funcție de protecție, dar crește și stabilitatea și echilibrul în timpul tăierii.
Cuțitul este fabricat integral în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă din lemn sau plastic. Nu folosiți niciodată materiale precum sticlă, piatră sau granit, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna numai manual.
Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice. În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, care conferă lemnului strălucirea naturală.
Ascuțire: în timp, pe cuțite apar primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandabil să ascuțiți cuțitele profesional din când în când. Pentru a asigura o ascuțire durabilă, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă obosiți inutil cu utilizarea uni masat, acestea sunt complet inutilizabile pentru cuțitele japoneze KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Cuțite japoneze KAI
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
EAN: | 4901601006407 |
Duritatea lamei: | 61 HRC |
Greutate: | 234 g |
Lungime totală: | 34 cm |
Lungimea lamei: | 20 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 20,00 - 24,99 cm |
Lungimea mânerului: | 14 cm |
Material lamă: | Oțel de Damasc |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Cuțit de bucătar |
Tip oțel: | Oțel de Damasc |
Tip tăiș: | Flat |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.