Cuțit bucătărie KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 15 cm
Cod: AE-5501_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțitul pentru bucătărie japonez KAI tip Kiritsuke cu lungimea lamei de 15 cm din seria de cuțite de lux Seki Magoroku Kaname va fi o adevărată podoabă pentru orice bucătărie. Cuțitele sunt fabricate din cel mai nou oțel VG Xeos de la oțelăria japoneză Takefu. Printre proprietățile sale speciale se numără rezistența ridicată la coroziune, păstrarea extrem de îndelungată a ascuțimii și microstructura extrem de fină pentru rezistență maximă. Cuțitele sunt destinate utilizatorilor exigenți și bucătarilor profesioniști.
Cuțitul Kiritsuke este cunoscut pentru lama sa japoneză ascuțită cu tăiș ușor curbat, care permite o gamă largă de tehnici de tăiere. Vârful ascuțit poate fi utilizat și pentru tăieri mai precise și mai complexe. Kiritsuke combină proprietățile cuțitelor yanagiba (tăierea cărnii) și usuba (tăierea legumelor), ceea ce face ca acest cuțit să fie potrivit pentru diverse sarcini, fie că este vorba de porționarea cărnii, tăierea peștelui sau legumelor.
De ce să alegeți cuțitul KAI Seki Magoroku Kaname:
✅KAI se numără printre cei mai buni producători de cuțite japoneze,
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅păstrează totuși o proporție mare de muncă manuală,
✅lamă premium VG Xeos,
✅cuțit japonez extrem de ascuțit.
Oțel extrem de dur VG Xeos
Lamele cuțitelor din seria Seki Magoroku Kaname sunt ușor teșite și potrivite pentru cele mai diverse tehnici de tăiere. Miezul lamei este fabricat din oțel extrem de dur VG Xeos (60 – 62 HRC). Lama de o astfel de duritate excepțională este însă fragilă și predispusă la rupere, tocmai de aceea miezul este protejat pe fiecare parte de o placă din oțel inoxidabil. Această metodă specială de fabricație creează o muchie de tăiere subțire, cu ascuțime de lungă durată, și asigură tăieturi extrem de netede și precise.
Oțelul VG Xeos este cel mai nou produs din gama de oțeluri speciale pentru cuțite dezvoltate de oțelăria japoneză Takefu. Acesta combină rezistența ridicată la coroziune cu duritatea ridicată, datorită căreia rămâne extrem de ascuțit pentru o perioadă lungă de timp. Metoda inovatoare de topire conferă acestui oțel o microstructură foarte fină, ceea ce îi sporește și mai mult rezistența la uzură. Lama are tăișul ascuțit pe ambele părți.
Mâner din lemn rezistent pakka
Mânerul fabricat din lemn negru pakka are un aspect foarte elegant și se potrivește perfect în orice bucătărie. Lemnului i se adaugă o rășină de bună calitate, pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, asigurând o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață.
Forma ergonomică oferă un control bun la tăiere și se potrivește foarte bine în mână. Bolsterul metalic integrat are o funcție de protecție, dar crește și stabilitatea și echilibrul la tăiere.
Cuțitul este fabricat integral în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă de lemn sau plastic. Nu folosiți niciodată materiale precum sticlă, piatră sau granit, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna exclusiv manual.
Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice. În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, ce conferă lemnului strălucirea naturală.
Ascuțire: în timp, cuțitele vor prezenta primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandat să le ascuțiți profesional din când în când. Pentru a asigura ascuțime de lungă durată, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit.Nu vă obosiți inutil cu utilizarea unui masat, acestea care sunt complet inutilizabile pentru cuțitele japoneze bucătărie KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Cuțite japoneze KAI
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
EAN: | 4901601177862 |
Duritatea lamei: | 60 - 62 HRC |
Greutate: | 134 g |
Lungime totală: | 28 cm |
Lungimea lamei: | 15,0 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 15,00 - 19,99 cm |
Lungimea mânerului: | 13 cm |
Material lamă: | VG Xeos |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Kiritsuke |
Tip oțel: | Oțel inoxidabil |
Tip tăiș: | Flat |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.