Cuțit bucătărie KAI Seki Magoroku Kinju Deba 16,5 cm
Cod: AK-1102_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțit japonez de bucătărie KAI tip Deba cu lungimea lamei de 16,5 cm din seria de cuțite Seki Magoroku Kinju va fi apreciat pentru funcționalitatea și rezistența sa ridicată. Forma tipică japoneză în combinație cu mânerul negru simplu creează un design minimalist atemporal.
Cuțitele Deba sunt utilizate în bucătăria japoneză pentru filetarea peștelui și tăierea cărnii. Spre deosebire de alte cuțite japoneze, acestea au o lamă mult mai robustă, mai groasă și mai grea, cu o singură teșitură. Vârful ascuțit se descurcă nu numai cu peștele, ci și cu fructele de mare mai mici. Cu partea din față a lamei puteți fileta cu ușurință, iar partea din spate, mai solidă, poate fi folosită pentru tăierea oaselor mai mici de pește.
De ce să alegeți cuțitul KAI Seki Magoroku Kinju:
✅KAI se numără printre cei mai buni producători de cuțite japoneze,
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai moderne tehnologii,
✅păstrează o proporție mare de prelucrare manuală,
✅construcție japoneză a lamei Ni-Mai,
✅cuțit japonez autentic.
Construcția japoneză a lamei Ni-Mai
Cuțitul este construit în stil japonez Ni-Mai, în care două tipuri diferite de oțel sunt laminate. Stratul principal mai dur, cu care veți tăia, este fabricat din oțel AUS-8 (58 HRC) și are o bună rezistență la coroziune. Cuțitele din oțel AUS-8 nu prezintă riscul de rupere, deoarece nu au o duritate extremă. Ruperea nedorită apare uneori la cuțitele cu o singură teșitură și cu o duritate mai mare, în special atunci când sunt folosite de persoane care nu au experiență în utilizarea cuțitelor japoneze. Datorită acestui fapt, cuțitele cu o singură teșitură pot fi achiziționate și de bucătari care nu au avut încă ocazia să lucreze cu cuțite japoneze tradiționale, precum Deba sau Yanagiba.
Stratul de susținere este fabricat din oțel mai moale, în acest caz din oțel 420 cu o duritate mai mică, de 56 HRC. Stratul mai moale asigură, de asemenea, o fragilitate mai redusă a lamei. Acest tip de construcție dovedită asigură o lamă foarte rezistentă și care nu necesită întreținere.
Mâner din lemn rezistent pakka
Mânerul hexagonal al cuțitului este fabricat din lemn compozit pakka, care este tratat printr-un proces special și se caracterizează printr-o rezistență sporită la umiditate, o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață. Cuțitul este conceput pentru dreptaci.
Cuțitul este fabricat în întregime în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă de lemn sau plastic. Nu folosiți niciodată materiale precum sticlă, piatră sau granit, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți cuțitele întotdeauna departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna numai manual.
Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice.În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, care conferă lemnului strălucirea naturală.
Ascuțire: în timp, cuțitele vor prezenta primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandat să le ascuțiți profesional din când în când. Pentru a asigura o ascuțire durabilă, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă obosiți inutil cu utilizarea unui masat, acestea sunt complet inutile pentru cuțitele japoneze pentru bucătărie KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Cuțite japoneze KAI
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
EAN: | 4901601438567 |
Duritatea lamei: | 58 HRC |
Greutate: | 283 g |
Lungime totală: | 29,5 cm |
Lungimea lamei: | 16,5 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 15,00 - 19,99 cm |
Lungimea mânerului: | 13 cm |
Material lamă: | AUS-8 |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Deba |
Tip oțel: | Oțel inoxidabil |
Tip tăiș: | Chisel |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.