Cuțit bucătărie KAI Shun Nagare Santoku 18 cm
Cod: NDC-0702_ro.png?66daf8e2)
_ro.png?66daf8e8)
_ro.png?66daf8ed)
_ro.png?66daf8f3)
Produse asociate
Descriere detaliată a produsului
Cuțit japonez pentru bucătărie KAI tip Santoku cu lungimea lamei de 18 cm din seria de cuțite de top Shun Nagare. Materialele speciale utilizate, designul rafinat și procesele de fabricație tehnologice avansate fac din acest cuțit un instrument de bucătărie de lux. Seria de cuțite Shun Nagare a primit o recunoaștere specială în 2017, la German Design Award. Cuțitele sunt destinate în special uzului profesional, dar orice bucătar va îndrăgi tăierea cu cuțite de calitate premium.
Cuțitele japoneze Santoku sunt denumite în Japonia „cuțitele celor trei virtuți”, ceea ce spune totul despre utilizarea lor versatilă la tăierea peștelui, cărnii și legumelor. Datorită lamei multifuncționale, utilizarea cuțitelor Santoku va face parte din rutina dumneavoastră zilnică.
De ce să alegeți cuțitul KAI Shun Nagare:
✅KAI se numără printre cei mai importanți producători japonezi de cuțite,
✅cuțitul este fabricat folosind cele mai noi tehnologii,
✅păstrează în continuare o proporție mare de prelucrare manuală,
✅oțel Damasc de înaltă calitate (72 de straturi),
✅cuțit japonez autentic, extrem de ascuțit.
Lama Damasc (VG 2, VG 10)
Lamele cuțitelor din seria Shun Nagare sunt complet forjate din oțel de Damasc cu un model foarte discret. Lama exclusivă este în acest caz forjată din două tipuri de oțel (VG-2, VG-10), care se combină într-un oțel de Damasc cu 72 de straturi. Combinația acestor materiale de primă calitate conferă lamei o duritate excepțională de 61 HRC. Lama se bucură de o ascuțime de lungă durată.
Mâner din lemn rezistent
Aspectul estetic al cuțitului este accentuat de mânerul gri-negru fabricat din lemn de pakka. Lemnului i se adaugă o rășină de înaltă calitate, pentru a face materialul deosebit de rezistent la umiditate, pentru a asigura o stabilitate mai bună și o durată lungă de viață.
Datorită formei ergonomice rotunjite, mânerul se potrivește perfect în mână. Bolsterul metalic integrat are o funcție de protecție, dar crește și stabilitatea și echilibrul în timpul tăierii. Mânerul este completat pe fiecare parte cu două nituri.
Cuțitul este fabricat integral în Japonia.
Îngrijirea cuțitelor
Tăierea: vă recomandăm să tăiați pe o placă de lemn sau plastic destinată tăierii. Nu folosiți niciodată materiale precum sticlă, piatră sau granit, care pot deteriora permanent lama delicată a cuțitelor.
Curățarea cuțitelor: înainte de prima utilizare, clătiți cuțitele cu apă fierbinte. După fiecare utilizare, asigurați-vă că ați spălat cuțitele cu un detergent delicat și că le-ați uscat cu un prosop moale. Pentru siguranța dvs., ștergeți întotdeauna cuțitele departe de corp. Clătirea cuțitelor imediat după utilizare este esențială, în special atunci când lucrați cu alimente acide. Cuțitele japoneze nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Pentru a menține ascuțimea pe termen lung, spălați întotdeauna numai manual.
Depozitare: atunci când depozitați cuțitele, aveți grijă ca lama să nu intre în contact cu alte obiecte metalice. Acest lucru ar putea duce la deteriorări minore sau colorarea nedorită a metalelor. Cea mai bună soluție este depozitarea cuțitelor în blocuri sau pe suporturi magnetice. În cazul în care intenționați să depozitați cuțitele într-un sertar de bucătărie, procurați-vă protecții sau teci pentru lame.
Îngrijirea mânerului: aveți grijă ca mânerele din lemn să nu rămână în apă prea mult timp. Pe mâner puteți folosi din când în când o cantitate mică de ulei vegetal neutru sau de camelie, care conferă lemnului strălucirea naturală.
Ascuțire: în timp, cuțitele vor prezenta primele semne de uzură sub forma unei reduceri a ascuțimii, de aceea este recomandabil să le ascuțiți profesional din când în când. Pentru a asigura o ascuțire durabilă, producătorul recomandă utilizarea exclusivă a pietrelor de ascuțit tradiționale sau a pielii pentru ascuțit. Nu vă obosiți inutil cu oțeluri, care sunt complet inutile pentru cuțitele japoneze KAI datorită gradului ridicat de duritate.
Cuțite japoneze KAI
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.
Parametri suplimentari
Categorie: | Cuțite japoneze |
---|---|
EAN: | 4901601006414 |
Duritatea lamei: | 61 HRC |
Greutate: | 219 g |
Lungime totală: | 32 cm |
Lungimea lamei: | 18 cm |
Lungimea lamei (de la - până la): | 15,00 - 19,99 cm |
Lungimea mânerului: | 14 cm |
Material lamă: | Oțel de Damasc |
Material mâner: | Lemn |
Țara de origine: | Japonia |
Tip de cuțit pentru bucătărie: | Santoku |
Tip oțel: | Oțel de Damasc |
Tip tăiș: | Flat |
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Compania KAI se concentrează pe vânzarea cuțitelor japoneze de bucătărie, dar oferă și o gamă variată de produse, cum ar fi suporturi pentru cuțite, suporturi pentru tăiere și dispozitive de ascuțire. Compania a fost fondată în 1908 în orașul Seki, cunoscut pentru fabricarea sabiilor samurailor, cuțitelor de înaltă calitate și a lamelor. Marca KAI îmbină tehnicile tradiționale japoneze cu metodele artizanale și inovațiile contemporane.